Q: Što dobivam s digitalnim termostatom u odnosu na analogni?

A: Sa digitalnim termostatom dobivate mnogo veću preciznost u odabiru željene temperature Vašeg prostora, dakle komfor i smanjene troškove grijanja.


Q: Da li za potrebe servisa ili popravka bojlera odnosite bojler iz korisnikovog doma?

A: Ne postoji slučaj u kojem odnosimo bojler iz korisnikovog doma. Sve radove vršimo kod korisnika na licu mjesta.


Q: Kakva se periodika servisiranja plinskog bojlera preporuča?

A: Proizvođač Vaillant preporuča godišnju kontrolu plinskog uređaja (kemijsko čišćenje svake dvije godine).


Q: Ovlašteni u odnosu na neovlašteni?

A: Neovlašteni servisi ne posjeduju specifično znanje o uređajima. Nisu u mogućnosti kupiti rezervne dijelove. Iskustva korisnika koji su koristili usluge neovlaštenih servisa nisu dobra jer su u konačnici platili dvostruko, a dobili su samo djelomičnu uslugu. Ako Vam je stalo do sigurnosti povjerite vaš plinski uređaj ovlaštenom servisu.


Q: Da li je potrebno redovito odzračivati radijatore?

A: Ukoliko radijatori griju samo djelomično, što može upućivati na zrak u sustavu grijanja, poželjno je odzračiti radijatore. Nakon odzračivanja obratite pozornost na tlak u sustavu grijanja. Ako je tlak prenizak, potrebna je dopuna sa vodom.


Q: Moram li ljeti zatvarati termostatske ventile na radijatorima?

A: Dok je grijanje na termostatu isključeno, termostatski ventili na radijatorima nemaju funkciju. Ali, budući da je njihov mehanizam podložan blokiranju uslijed stvaranja kamenca, preporuča se ljeti ih ostaviti otvorene na maximumu (oznaka 5, 6 ili sl.)


Q: Je li potrebno ugasiti grijanje na termostatu kada izlazimo iz doma?

A: Prilikom Vašeg kratkog odlaska iz doma dovoljno je temperaturu na termostatu spustiti na ekonomičnu, npr. 18-19°C. Ne preporuča se spustiti temperaturu niže od 18°C jer ćete tada za zagrijavanje prostora na primjerice 22-23 °C utrošiti puno više energije i povećati si troškove grijanja.


Q: Koji je idealan radni tlak u bojleru?

A: Optimalan radni tlak u plinskom uređaju u hladnom stanju iznosi između 1-2 bar-a.


Q: Vršite li tijekom servisa provjeru curenja plina?

A: Jedna od servisnih radnji je provjera plinske instalacije u bojleru sa profesionalnim detektorom koji mjeri prisutnost eksplozivnih plinova.


Q: Koliko dugo traje servis bojlera?

A: Trajanje servisa ovisi o tipu uređaja i njegovom stanju, a za standardni plinski kombi bojler iznosi prosječno sat vremena za servis.


Q:Koliko iznosi garancija na ugrađane Vaillant dijelove?

A: Garancija na sve ugrađene Vaillant dijelove iznosi 6 mj., a diktirana je od strane Predstavništva Vaillant Zagreb.


Q: Koje su prednosti kondenzacijske tehnologije?

A: Kondenzacijska tehnologija je postala standard. Donosi niže troškove grijanja, orijentiranost prema očuvanju prirode i veću iskoristivost plinskog uređaja.


Q: Može li bojler biti opasan, može li eksplodirati i mogu li se ugušiti?

A: Ukoliko plinski bojler redovito servisirate kod ovlaštenog servisa, te vršite redovito kontrolu Vašeg dimnjaka nemate razloga za bilo kakvu zabrinutost.


Q: Da li naplaćujete dolazak?

A: Svaki dolazak se naplaćuje po cjeniku, osim u slučaju reklamacija.


Q: Da li radite hitne intervencije i izvan radnog vremena?

A: Da, no u takvome slučaju naplaćuje se 50 % više od standardnog iznosa, a nedjeljom i blagdanima 100 % više od standardnog iznosa. Broj dežurnog servisera je 099 320 88 33.


Q: Kako odrediti snagu, veličinu i najbolji položaj radijatora u kući/stanu?

A: Toplinski gubici boravišnog prostora direktno su povezani uz odabir radijatora. Prilikom računanja istih projektanti, između ostalog, uzimaju u obzir podatke kao npr. debljina zidova, debljina i vrsta fasade, vrsta ugrađene stolarije (drvo, PVC, aluminij), vrsta i namjena prostorije itd… Instalateri centralnog grijanja na osnovu iskustva i stečene prakse najčešće radijatore montiraju ispod ili neposredno uz prozor, toplinske gubitke računaju ugrubo po formuli: 1m³ = 30-70 W, a veličinu, dimenzije i broj radijatora biraju prema tablicama s podacima proizvođača radijatora.